مقالات مرتبط

انواع قهوه


انواع قهوه

  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
  • 111

قهوه انواع مختلفی دارد که سه تای آن بیشتر از بقیه شناخته شده است: قهوه های عربیکا، روبوستا و لیبرکا! تفاوت انواع دانه قهوه در این مقاله به شما توضیح داده میشود.

در اینجا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که قهوه سبز چیست؟

در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که هر کدام از این سه نوع عربیکا، روبوستا و لیبرکا ابتدا دانه های سبز قهوه هستند که پس از پوست کندن، برشته کردن و آسیاب کردن به پودر قهوه تبدیل می شوند که در تهیه قهوه مورد استفاده قرار می گیرد.


آنچه در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم قهوه عربیکا و قهوه روبوستا است.
قهوه عربیکا محبوب ترین نوع قهوه در میان انواع و اقسام قهوه است و به همین دلیل بیشترین سهم تولید قهوه را در جهان به خود اختصاص داده است.

 

سهم قهوه عربیکا از کل قهوه تولید شده در جهان حدود  60 تا 70  درصد است. گیاه قهوه عربیکا یکی از انواع قهوه است که عمدتاً در مناطق مرتفع و کوهستانی در ارتفاع  900 تا 2000 متری از سطح دریا می روید.

ارتفاع این نوع درخت قهوه از9 تا 12متر متغیر است، اما در حال حاضر درختان قهوه عربیکا که به صورت تجاری کاشته می شوند، ارتفاع آنها از 4.5 تا5 متر بیشتر نمی شود تا برداشت را تسهیل کند. قهوه عربیکا همانطور که از نامش پیداست مخصوص کشورهای عربی است اما امروزه قهوه عربیکا با کیفیت بسیار بالا در کشورهای قاره آمریکا مانند پرو نیز کشت می شود!


یکی دیگر از انواع قهوه پر مصرف در جهان، قهوه روبوستا است که بین 25 تا40 درصد از تولید قهوه جهان را تشکیل می دهد.

گیاه قهوه روبوستا مخصوص مناطق کم ارتفاع است و عمدتاً در نزدیکی دریا و در مناطقی با حداکثر ارتفاع 800 متر از سطح دریا رشد می کند. ارتفاع این نوع درخت قهوه می تواند تا 12 متر باشد، بنابراین کشاورزان اغلب از نردبان های بلند برای برداشت این محصول استفاده می کنند.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد قهوه روبوستا مقاومت آن در برابر شرایط آب و هوایی مختلف است. گیاه قهوه ربوستا برای رشد به آب کمتری نیاز دارد و در برابر آب و هوای بد و آفات مختلف گیاهی مقاومت بیشتری دارد. این ویژگی باعث گسترش این نوع قهوه در جهان شده است. تا قرن 19 تنها قهوه تولید شده در جهان قهوه عربیکا بود و مردم از این نوع قهوه فقط برای مقاصد تجاری استفاده می کردند. در سالهای پایانی قرن نوزدهم، بیماری مزارع قهوه را درنوردید و انواع قهوه عربیکا از بین رفت، بنابراین تمام قهوه در اندونزی از بین رفت. در آن زمان، دانشمندانی که به دنبال نوع و گونه‌ای قهوه برای جایگزینی بودند، گونه‌ای را یافتند که در برابر بیماری‌ها و آفات گیاهی در مناطقی از آفریقا مقاوم‌تر بوداین گونه که قهوه روبوستا است در اندونزی به جاوا معرفی شد و به سرعت این نوع قهوه در این کشور و در مناطقی که برای کشت قهوه عربیکا نامناسب است رواج یافت و در حال حاضر دومین نوع قهوه پرمصرف جهان است. شناخته شده است. از مزیت های این نوع قهوه نسبت به قهوه عربیکا می توان به کشت در مناطق با ارتفاع کمتر، مقاومت بیشتر در برابر انگل ها و حشرات به دلیل مقدار زیاد کافئین و مقاومت بیشتر در برابر کم آبی اشاره کرد.



مقایسه قهوه عربیکا و روبوستا



یکی از سوالات بسیاری از دوستداران قهوه، تفاوت این دو نوع قهوه است. در ادامه این مقاله به بررسی این دو نوع قهوه می پردازیم تا بتوانید با دانش کافی بهترین نوع قهوه را با توجه به سلیقه خود انتخاب کنید.

تفاوت ظاهری قهوه عربیکا و قهوه روبوستا
اولین تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا در شکل دانه ها یا لوبیای قهوه است!


دانه های قهوه عربیکا دارای ویژگی های زیبایی شناختی زیر است:

1) دانه ها صاف  هستند.

2) دانه های بیضی تر از قهوه روبوستا

3) منحنی در وسط دانه قهوه

دانه های قهوه روبوستا دارای ویژگی های زیبایی شناختی زیر هستند:

1) دانه های کوچکتر

2) دانه های گردتر


3) دارای یک خط مستقیم در وسط دانه قهوه و بدون انحنا در خط وسط دانه قهوه.


قیمت قهوه عربیکا از قهوه روبوستا بالاتر است به همین دلیل:

 
1) محبوبیت این نوع قهوه و در نتیجه افزایش تقاضا

همانطور که می دانید اولین اثر افزایش تقاضا، افزایش قیمت است. 

2) حساسیت بالای این گیاه به شرایط جوی و آفات که به موجب آن این گیاه نسبت به گیاه قهوه روبوستا آسیب پذیرتر است.

 

خواص قهوه عربیکا و قهوه روبوستا


در مورد خواص قهوه عربیکا و روبوستا مقالات زیادی نوشته شده است که اگر بخواهیم خلاصه ای از آنها را بیان کنیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 
1) قهوه باعث افزایش انرژی و هوشیاری می شود، این خاصیت به دلیل وجود ماده محرکی به نام کافئین در قهوه است که در واقع گسترده ترین ماده روانگردان در جهان است.

2) قهوه اثرات چربی سوزی دارد. کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربی سوزی آن در عمل به اثبات رسیده استچندین مطالعه نشان می دهد که کافئین می تواند متابولیسم بدن را بین 3 تا 11 درصد افزایش دهد.  مطالعات دیگر نشان می دهد که کافئین در واقع می تواند چربی سوزی را تا 10 درصد در افراد چاق و 29 درصد در افراد لاغر افزایش دهد. با این حال، ممکن است این اثرات با مصرف طولانی مدت قهوه کاهش یابد.

3)کافئین می تواند عملکرد فیزیکی را افزایش دهد، کافئین سیستم عصبی را تحریک می کند و این باعث می شود سیگنال تجزیه چربی بدن به سلول ها ارسال شود. کافئین به سلول های چربی سیگنال می دهد تا چربی بدن را تجزیه کننداین چربی ها به صورت اسیدهای چرب آزاد و به عنوان منبع سوخت وارد جریان خون می شوند.

4) کافئین موجود در قهوه از مغز در برابر بیماری هایی مانند پارکینسون و آلزایمر محافظت می کند.

5) نوشیدن قهوه باعث می شود کمتر در معرض بیماری های کبدی باشید.

 6) مصرف منظم قهوه در زندگی منجر به کاهش وزن و کاهش وزن در طولانی مدت می شود.

 7( نوشیدن قهوه شما را کمتر افسرده می کند.

8 ) بر اساس برخی تحقیقات، مصرف قهوه باعث افزایش طول عمر می شود.

 9) مصرف قهوه از دیابت نوع 2 جلوگیری می کند.

 10) قهوه پوست را نرم می کند. مالیدن قهوه روی صورت به عنوان لایه بردار می تواند به روشن شدن پوست، جلوگیری از مسدود شدن منافذ و خطوط صاف کمک کند.

11) قهوه به خلاص شدن از شر سرطان پوست کمک می کند. می توانید قهوه را روی قسمت هایی از بدن که مستعد آفتاب سوختگی هستند بمالید و از آسیب ناشی از آفتاب سوختگی جلوگیری کنید.

12) با قهوه از شر پف دور چشم خلاص شوید (کرم های دور چشم که برای از بین بردن پف زیر چشم یا روشن کردن سیاهی دور چشم استفاده می شود حاوی مقداری کافئین است، بنابراین می توانید از ماسک قهوه برای از بین بردن پف دور چشم استفاده کنید.

 

 مقایسه میزان اسیدیته قهوه عربیکا و روبوستا
شاید شما هم این سوال را در ذهن داشته باشید که اصطلاح اسیدیته که در جاهای مختلف زیاد استفاده می شود چیست؟

اسیدیته درصد ترشی قهوه است.

نوشیدنی قهوه علاوه بر طعم تلخ، ترشی خاصی هم دارد که همان اسیدیته قهوه استدر سال های اخیر دوستداران قهوه به قهوه های کم اسید علاقه مند بودند و با گذشت زمان و آزمایش طعم های مختلف، اکنون بسیاری از آنها به قهوه های با اسید بالا علاقه مند شده اند.

اسیدیته قهوه بین مناطق کشت قهوه متفاوت است، اما به طور کلی قهوه های عربیکا اسیدیته بالاتری نسبت به قهوه های روبوستا دارند. مطمئناً قهوه های روبوستا با اسیدیته زیاد وجود دارد.

علاوه بر نوع و محل قهوه، درجه برشته شدن آن نیز بر اسیدیته قهوه تأثیر می گذاردهر چه مقدار قهوه برشته شده کمتر باشد، اسیدیته قهوه بیشتر می شود.

لازم به ذکر است که اسیدیته قهوه با اسید قهوه متفاوت است و این دو را نباید با یکدیگر اشتباه گرفت.

اسید قهوه چیست و چه تفاوتی با اسیدیته قهوه دارد؟

اسید موجود در قهوه سطح pH قهوه است. یکی از ویژگی هایی که علاوه بر موارد ذکر شده در انواع قهوه با هم متفاوت است، سطح pH است که اسیدیته قهوه نیز نامیده می شود. اسیدیته به مقادیر زیاد، متوسط ​​و کم تقسیم می شود، اما اسیدیته قهوه برابر با PH قهوه است که دارای مقدار عددی است.

Ph صفر کاملا اسیدی تا ph 14 کاملا قلیایی دارد که قهوه بین 4 تا 7 است.

 
ممکن است عناوینی مانند "طعم پرتقال" و غیره را دیده باشیددر مشخصات و ویژگی های قهوه های مختلفاین ذخایر مربوط به اسید موجود در قهوه استبه عنوان مثال، قهوه های دارای اسید سیتریک دارای طعم نارنجی کمی و قهوه های دارای اسید مالیک دارای طعم کمی سیب هستند.

بنابراین وقتی نام میوه ها را روی مشخصات قهوه می بینید یا هنگام خرید پودر قهوه تعجب نکنید، زیرا این به دلیل نوع اسید موجود در قهوه استاسید موجود در قهوه می تواند باعث مشکلات معده و رفلاکس اسید شود، بنابراین برای جلوگیری از این امر باید میزان اسید موجود در قهوه را کاهش داد. یکی از بهترین راه ها برای کاهش اسیدیته قهوه، استفاده از کلسیم یا محصولات غنی از کلسیم مانند لبنیات است. یکی از دلایل افزودن شیر و سایر لبنیات مانند خامه به قهوه، علاوه بر ایجاد طعم مطبوع، کاهش اسیدیته قهوه است.

مقدار قهوه آسیاب شده در میزان اسیدی که در انواع قهوه آزاد می شود بسیار موثر است، بنابراین قهوه های آسیاب شده ریزتر و ریزتر اسید بیشتری آزاد می کنند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که اسپرسوی تهیه شده با دستگاه اسپرسوساز دارای اسیدیته بیشتری نسبت به اسپرسوی تهیه شده با موکا استهمچنین قهوه فرانسوی تهیه شده با دستگاه نسبت به قهوه فرانسوی تهیه شده با فرنچ پرس اسید بیشتری دارد

استفاده از قهوه تیره علاوه بر افزودن شیر، در جلوگیری از ترشح اسید و رفلاکس معده نیز موثر است.

 
تلخی قهوه های عربیکا و روبوستا
یکی دیگر از تفاوت های قهوه عربیکا و روبوستا میزان تلخی قهوه است. به طور کلی قهوه های عربیکا طعم بهتر و تلخ کم تری نسبت به قهوه های روبوستا دارند و اگر می خواهید قهوه ای با طعم تلخ تری داشته باشید بهتر است از قهوه روبوستا استفاده کنیدعلاوه بر نوع قهوه، درجه برشته شدن قهوه نیز بر تلخی انواع قهوه تاثیر می گذارد.



هر چه مدت زمان برشته شدن قهوه بیشتر باشد، تلخی قهوه بیشتر می شود. قهوه های متوسط ​​تلخ تر از قهوه های روشن و قهوه های تیره تلخ تر از قهوه های متوسط ​​هستند.

 تفاوت چربی قهوه عربیکا و روبوستا

قهوه عربیکا چربی بیشتری نسبت به قهوه روبوستا داردبه دلیل چربی بیشتر، بهتر است از قهوه عربیکا با خامه کمتر استفاده کنید و اگر قصد دارید از خامه به همراه قهوه خود استفاده کنید، از قهوه روبوستا یا ترکیبی از قهوه عربیکا و روبوستا استفاده کنیدمناطق کشت قهوه عربیکا و روبوستا
گیاه قهوه عربیکا مخصوص اتیوپی و سودان است اما امروزه این گیاه در برزیل، جامائیکا، کلمبیا، کاستاریکا، کنیا، آنتیگوا گواتمالا، پرو و ​​اتیوپی تولید می شود.

گیاه قهوه روبوستا در آفریقا کشف شد و کشت صنعتی آن در اندونزی آغاز شد، اما اکنون با گسترش استفاده از قهوه در جهان، این گیاه در ویتنام، برزیل، اندونزی، هند و اوگاندا نیز با کیفیت خوبی تولید می شود.

 

تگ ها


نظرات کاربران

فرم ارسال نظر